اگر استخر دارید برای ضد عفونی کردن آن حتما به این دستگاه نیاز پیدا می کنید. دستگاه کلرزن نمکی استخر با لطف سیستم جدید گندزدایی؛ از مواد شیمیایی برای ضدعفونی کردن آب استفاده نمیکند.
قیمت دستگاه کلرزن نمکی استخر
کلر آب نمک فرایندی است که با استفاده از مولد کلر و الکترولیز در حضور نمک محلول برای تولید گاز کلر یا اشکال محلول آن، اسید هیپوکلریت Hypochlorite و هیپوکلریت سدیم انجام می شود که در گذشته نیز به طور معمول استفاده میشده است.
به عنوان مواد ضدعفونی کننده در استخرها هیدروژن نیز به عنوان محصول جانبی تولید میشود. در واقع باید گفت که استخر بدون کلر نیست. بلکه بجای اضافه کردن مستقیم کلر در آن، از الکترولیز نمک، برای تولید کلر استفاده میکنند. دستگاه کلرزن نمکی استخر را با نام مولد کلر یا SWG نیز میشناسند.
مزایا و معایب استفاده از فرآیند کلرزن نمکی
مزایای سیستم های نمک در استخرها راحتی و تحویل مداوم ضدعفونی کننده خالص مبتنی بر کلر است. کاهش کلرامین های تحریک کننده در مقابل روشهای کلرزنی سنتی و اثر "نرم کننده" الکترولیز باعث کاهش مواد معدنی قلیایی محلول در آب نیز به عنوان مزیت تلقی میشود. برای برخی از افرادی که به کلر حساسیت دارند، این سیستمها ممکن است گزینه مناسبی باشند. نگهداری استخرهای آب نمک در طول سال ارزانتر است، زیرا نمک به طور قابل توجهی ارزانتر از کلرهای تجاری است.
ویژگی استخرهای آب نمک
شاید دربارهی استخر آب نمک سوالت زیادی در ذهنتان ایجاد شود مثلا آیا استخرهای آب نمک فاقد کلر هستند؟ یا نگهداری از این نوع استخرها سخت است؟ و یا اینکه استخر آب شور با استخر کلردار سنتی متفاوت اند؟ برای رسیدن به جواب مطلب پیش رو را مطالعه کنید.
- استخرهای آب شور کاملاً عاری از کلر نیستند. در عوض، این سیستم از فرآیندی به نام الکترولیز برای ایجاد کلر از طریق آب شور که از صفحات باردار الکترونیکی عبور میکند، استفاده میکند که به گاز کلر تبدیل شده و آب را ضد عفونی میکند.
- نیازی نیست کلر خریده و ذخیره کنید و به آب استخر خود اضافه کنید. بلکه فقط کافی است نمک را به آن اضافه کنید و سطح خود را حفظ کرده و اجازه دهید کلریناتور بقیه کارها را انجام دهد. استخرهای آب شور بسیار پایدارتر از استخرهای کلر هستند. این نیاز به نگهداری کمتر و آزمایشات شیمیایی و اضافه کردن وظایف کمتری دارد.
- در یک استخر سنتی کلر، کلر (مایع، پودر یا قرص) مستقیماً به استخر اضافه میشود. متقابلا در یک استخر آب شور، نمک به آبی اضافه میشود که سطح آن توسط کلریناتور حفظ میشود. به نوبه خود، الکترودهای موجود در کلریناتور، آب شور را به کلر تبدیل میکنند تا آبی تمیز، شفاف و بسیار نرم به دست آید.
از معایب سیستم کلرزن نمکی استخر نیز میتوان به هزینه اولیه سیستم، تعمیر و نگهداری و هزینه سلول های جایگزین اشاره نمود. نمک خورنده است و به برخی از فلزات و برخی از سنگ هایی که به طور نامناسب مهر و موم شده اند آسیب میرساند. با این حال، از آنجایی که غلظت ایدهآل نمک در استخرهای کلردار نمک بسیار کم است، ممکن است آسیب وارده به دلیل نگهداری نادرست شیمی استخر رخ دهد. یا نگهداری نادرست سلول الکترولیتی.
قطعات یک مولد نمک
یک مولد نمک شامل دو بخش سلول و برد کنترل است. سلول بخشی است که نمک را به کلر تبدیل میکند. آب از سلول عبور کرده و از روی تیغه هایی که با روتنیوم یا ایریدیوم پوشیده شدهاند، که فلزات طبیعی هستند، عبور میکند.
آنها توسط برد کنترل شارژ می شوند که برق را تامین میکند. برد کنترل به شما این امکان را میدهد تا سطح کلر موجود در استخر را کنترل کنید. همچنین به شما این امکان را میدهد که کلرساز نمک خود را به یک سیستم اتوماسیون استخر متصل کرده و آن را با یک دستگاه از راه دور یا تلفن همراه کنترل کنید.
تعمیر و نگهداری کلرزن نمکی
اینکه گفته میشود سیستم های نمک نیاز به تعمیر و نگهداری ندارند، اشتباه است. مواد شیمیایی شما هنوز باید به طور منظم بررسی و نگهداری شوند. همچنین بسته به زمان سال و استفاده، باید به استخر خود نمک اضافه کنید. همچنین سلول نمکی شما نیز باید هر از چند گاهی، تقریباً هر 3 تا 6 ماه یکبار، بازرسی شود. اگر کلسیم اضافی روی تیغه ها تجمع پیدا کرده باشند، باید آن را با پاک کننده سلول شوری تمیز کنید .